|
|
|
... Williams és Jeremy Philpott, a Chemistry in Britain cikkírói szerint méltatlanul marasztalják el a steril, mérgező anyagoktól mentes, izotóniás sört.
A sör az legősibb italaink közé tartozik. Már Kr. e. 3500 táján is erjesztettek gabonát a sörfőzéshez - jóval előbb, minthogy kenyérsütéshez használták volna. Néhány száz évvel ezelőtt még bi... |
|
|
|
|
|
|
|
Nagyon szeretem az illóolajokat, és szerencsére ezeket nemcsak párologtatásra, illatosításra lehet használni, hanem az ételeinkbe, italainkba is.
Illóolajokkal az ízeket változatosabbá tehetjük, emellett ételeink is könnyebben emészthetővé válnak. Soha ne tegyük az illóolajat közvetlenül az ételbe, italba, hanem előzetesen oldjuk fel valamilyen oldószerben. Ez lehet tej... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Érzékszerveink nélkül sokkal szegényebbek lennénk, hisz nem érezhetnénk orrunkkal a virágok, a frissen kaszált fű vagy egy finom parfüm illatát, vagy nem tudnánk megkülönböztetni ételeink és italaink ízét, zamatát.
Most a szaglás és az ízlelés természetét vizsgáljuk, amelyek környezetünk kémiai jellegzetességeiről tájékoztatnak.
Szaglás
A látá... |
|
|
|
|
|
|
|
... mögöttem lépkedsz, hangosan sóhajtasz. Érzem magamon a tekinteted, és most én kérdek vissza: gyönyörű? Mindketten nevetünk. A szobában meg a gyertyák illatát csak kiegészíti a frissítő italaink illata. Talán ettől érzem a bódulatot, ami eltölt. Nem akarsz a fotelbe helyet foglalni, és a szőnyegre ülsz. Elém. A teásbögrémet felém nyújtod, és szemeidből mindazon szavak ragyogását lá... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... szomjas.
Azonban nem mindig muszáj sokat inni ahhoz, hogy elegendő folyadékot vigyünk be szervezetünkbe. Naponta akár 8-12 pohárnyi vízhez is juthatunk, ha jól megválogatjuk ételeinket, italainkat.
Egyes ételek magas víztartalmúak, így hozzájárulnak a napi folyadékigény kielégítéséhez. Az alábbi lista segít abban, hogy megfelelően állítsa össze a napi étel-it... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyszer! Majd megtapasztalja a közmondásos magyar vendégszeretetet és jókat ehet-ihat is majd nálunk (nekünk ugyanis van konyhai kultúránk: az ételeink ehetőek és határozottan finomak, az italainkat pedig nem rozsból, krumpliból, cukornádból és egyéb szarságokból főzzük, hanem édes gyümölcsökből. Sőt, sört is megtanultunk főzni, ha pedig a bort kedveli, hát abból eleve magasan job... |
|
|
|
|
|
|
|
... elkerüljük?
Tudatosan fel kell készíteni szervezetünket az őszi, téli vitaminhiányos, mozgásszegény, borongós, fázós hónapokra. Életmódunk tudatos alakítása (több mozgás, levegőzés), italaink, ételeink (bio-élelmiszerek) gondos megválogatása és a fokozott figyelem a pszichés problémákra, meghozza az eredményt. Az immunrendszer aktivitásának megőrzésében és helyreállítás... |
|
|
|
|
|
|
|
... vitaminhoz és hasznos ásványhoz juthat szervezetünk!
Kiváló méregtelenítő!
Segít a diétázóknak az előírt étrend betartásában. Kevesebb cukortól is édesebbek lesznek italaink, ételeink.
deális a teafőzők, vasalók, kávéfőzők, üzemeltetéséhez.
Sok szabad elektront és protont tartalmaz, elősegítve a sejtek elektromágneses működésének körülmé... |
|
|
|
|
|
|
|
Vitaminbonba hűtött pohárban
A tápláló, kissé krémesített turmixok egész napra és a nap bármely szakában biztosítják mindazt az energiát, amelyre szüksége van mindenkinek vitalitása megőrzéséhez. Jéghidegen ajánlott ezeket fogyasztani.
Nyáron különösen gondoskodik a természet arról, hogy feltöltődve kezdhessük a napot. Nézzünk néhány lehetőséget, melyek kimerítik az... |
|
|
|
|
|
|
|
... Vivienne. A nyelveket időközben ujjak egészítették ki, 2-3-4 ujj, illetve a sofőr még kulcscsomóját is feldugta nekem. Azt hiszem három orgazmusom volt azalatt a 15-20 perc alatt, míg megittuk italainkat. Ideje volt lelépni. Összeszedtük magunkat és szóltunk, fizetnénk. A pincér és a tulaj hallani sem akart róla, meghívtak minket és hívtak, hogy jöjjünk máskor is. Hmmmm. Ez a reak... |
|
|
|
|
|
|
|
... feketében van, hanem a különböző teafélékben is.
Az ízletes gyümölcs- és gyógyteák régóta ismertek szomjoltó hatásukról, melyek minden napszakban kellemes változatosságot hoznak italaink közé. Az eddigi feltételezésekkel szemben kutatások igazolták, hogy a fekete és a zöld tea is megfelelően pótolja a napi folyadékszükségletet, így megváltozott a korábbi nézet, miszerin... |
|
|
|
|
|
|
|
Az ízletes gyümölcs- és gyógyteák régóta ismertek szomjoltó hatásukról, melyek minden napszakban kellemes változatosságot hoznak italaink közé. Az eddigi feltételezésekkel szemben kutatások igazolták, hogy a fekete és a zöld tea is megfelelően pótolja a napi folyadékszükségletet, így megváltozott a korábbi nézet, miszerint inkább ,,folyadéktolvajok“ lennének. A tea koffe... |
|
|
|
|
|
|
|
... feketében van, hanem a különböző teafélékben is.
Az ízletes gyümölcs- és gyógyteák régóta ismertek szomjoltó hatásukról, melyek minden napszakban kellemes változatosságot hoznak italaink közé. Az eddigi feltételezésekkel szemben kutatások igazolták, hogy a fekete és a zöld tea is megfelelően pótolja a napi folyadékszükségletet, így megváltozott a korábbi nézet, miszerin... |
|
|
|
|
|
|
|
... esetében a beállításokat helyettünk elvégezték (Lednyiczky Gábor), így csak a panaszoknak értelemszerűen legjobban megfelelő programot kell elindítanunk.
Vajon ételeink és italaink hogyan befolyásolják a szervezet energiaszintjét, rezgését?
Dr. Budwig szerint: ,,Csak az élő anyag táplálhatja az Életet." Úgy tűnik, a Földön élő növények ... |
|
|
|
|
|
|
|
... is.
Mindig a megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll a tiszta friss ivóvíz.
Segít a diétázóknak az előírt étrend betartásában. Kevesebb cukortól is édesebbek lesznek italaink.
Ideális a teafőzők, vasalók, kávéfőzők, üzemeltetéséhez.
Óvja az egészséget, mert nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, szerves kémiai anyagokat, vegyszerek... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtapasztalja a közmondásos magyar vendégszeretetet, és jókat
ehet-ihat is majd nálunk (nekünk ugyanis van konyhai kultúránk: az ételeink
ehetőek és határozottan finomak, az italainkat pedig nem rozsból,
krumpliból, cukornádból és egyéb szarságokból főzzük, hanem édes
gyümölcsökből. Sőt, sört is megtanultunk főzni, ha pedig a bort kedveli, hát
abból eleve... |
|
|
|
|
|
|
|
... tartalmaznak. Döntően az illóolajok adják meg a gyógynövények, fűszernövények ,,lelkét". Gyakorta gyógyszeripari alapanyagok: száj-, fogápolási cikkek, de ételízesítők, üdítő és más italaink zamatát is ezek adják. Fertőtlenítő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, de sok esetben vírusölő hatással rendelkeznek. Ne idegenkedjünk a zöldfűszerek használatától, akár néhány v... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyszer! Majd megtapasztalja a közmondásos magyar vendégszeretetet, és jókat ehet-ihat is majd nálunk (nekünk ugyanis van konyhai kultúránk: az ételeink ehetőek és határozottan finomak, az italainkat pedig nem rozsból, krumpliból, cukornádból és egyéb szarságokból főzzük, hanem édes gyümölcsökből. Sőt, sört is megtanultunk főzni, ha pedig a bort kedveli, hát abból eleve magasan jo... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyszer! Majd megtapasztalja a közmondásos magyar vendégszeretetet, és jókat ehet-ihat is majd nálunk (nekünk ugyanis van konyhai kultúránk: az ételeink ehetőek és határozottan finomak, az italainkat pedig nem rozsból, krumpliból, cukornádból és egyéb szarságokból főzzük, hanem édes gyümölcsökből. Sőt, sört is megtanultunk főzni, ha pedig a bort kedveli, hát abból eleve magasan jo... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyszer! Majd megtapasztalja a közmondásos magyar vendégszeretetet, és jókat ehet-ihat is majd nálunk (nekünk ugyanis van konyhai kultúránk: az ételeink ehetőek és határozottan finomak, az italainkat pedig nem rozsból, krumpliból, cukornádból és egyéb szarságokból főzzük, hanem édes gyümölcsökből. Sőt, sört is megtanultunk főzni, ha pedig a bort kedveli, hát abból eleve magasan jo... |
|
|
|
|
|